שימוש בטוח בגז
מאז ומתמיד, עשה האדם שימוש רב בגז. לא קשה למצוא לכך סיבות: זהו מקור אנרגיה יעיל ביותר, חסכוני וידידותי לסביבה. אפשר לרתום אותו למספר רב של מטרות, ובכלל זה אפייה, בישול, חימום מים ועוד, ואפילו עבור פעילויות בשעות הפנאי (גריל גז, למשל). אבל, האם הגז אכן בטוח לשימוש? במאמר שלפניכם אנו ננסה לענות על השאלה החשובה הזו
הצד הבעייתי של הגז
מדי מספר חודשים, אנו קוראים בעיתונים על אסון של ממש הנגרם עקב בעיה במערכת הגז, לרוב דליפה. זו עלולה להסתיים בשריפה, או אפילו להביא לפגיעה בנפש: במקרה ידוע בשנת 1985 במקסיקו, למשל, פיצוץ במאגרי גז בישול הביא למותם של לא פחות מ-600 איש, ולפציעות של אלפים.
לא קשה למצוא סיבות לסכנה הזו. גז בישול, למשל, נחשב לחומר דליק ביותר, ו"מצטיין" בעוצמת פיצוץ גבוהה, תוך שניות. ועדיין, מקרים מסוג זה נחשבים לנדירים באופן יחסי, וניתן למנוע אותם באופן הפשוט ביותר: באמצעות הקפדה על שימוש בטוח בגז.
הכול מתחיל ברכישה
החוק בישראל קובע כי יש לרכוש גז או מתקני גז רק מגורם מורשה הפועל בתחום. לא קשה לדעת מי בדיוק נכנס לקטגוריה הזו, היות ויש בישראל רשימה מסודרת של חברות העונות על הקטגוריה הזו. הן מחויבות, לצורך האישור, לשמור על סטנדרטיים מקצועיים, למשל בכל הנוגע לתקינות המערכות או לטיבו של כוח האדם המועסק בהן.
היבט חשוב נוסף הוא שאסור בתכלית האיסור למקם את מיכלי הגז בתוך הדירה. כאשר המיכלים נמצאים בתוך דירה, מיותר לציין, כל דליפה הופכת למסוכנת פי כמה, לעיתים עד להרס מוחלט של הדירה.
מילת המפתח: עירנות
דליפת גז נותנת את אותותיה הכמעט מיידיים. עירנות לסימנים המוקדמים שלה יכולה להציל חיים, לא פחות. חשוב לשים לב לכל ריח חריג, ולדווח על כך באופן מיידי לספקית הגז. עד שהיא מגיעה לבחון את הבעיה, יש לנתק את מערכת אספקת הגז, לאוורר את הבית, לפנות את הדיירים ממנו, וכמובן- לא להדליק בתוך הבית אש מכל סוג.
חשיבותן של הבדיקות
המסע שלנו בעולם סכנות הגז נמשך עם סוג אחר של ליקוי אפשרי, והוא "התיישנות" של מערכת הגז. ככזו, היא בהחלט עלולה להינזק עם הזמן, ולכן החוק בישראל מחייב לא רק בדיקה שלה על ידי גורם מומחה טרם ההתקנה- אלא גם מדי חמש שנים. גז הוא לא צחוק, כמובן, ויש להקפיד על תחזוקה נאותה שלו בכל מקרה.
ציוץ « חזור לכל הכתבות « טכנאי גז ראשי